Játékok

Részletek

A játékok célja a célzási készség fejlesztése szórakoztató formában. A fiatalok körében nagyon népszerűek, de sokszor az idősebbek is beszállnak. :) Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy egymás vesszőit szándékosan ne lőjjük szét, de ilyen véletlen balesetek bármikor előfordulhatnak. Ajánlott létszám: 2-4 fő.

Célválasztó

A játékosok egy meghatározott célra lőnek, amit egyikük választ ki. Ez lehet a vesszőfogó, vagy a céltábla meghatározott pontja, pl. 5-ös célkör 3 óránál, vagy más céltárgy. Az a játékos nyer, aki a legközelebb lő a megnevezett célhoz, ezzel elnyeri a választás jogát.

Kövesd a vezért

Egyik játékos lő egy tetszés szerint választott helyre és a többieknek minél közelebb kell lőni a vesszőjéhez. A vezér az alapállást is megválaszthatja, szemből, oldalról, hátulról, vagy akár térdelve is lőhet, a többieknek ezt is utánoznia kell. Amelyik játékos nyer, az lőhet először a következő körben.

Vonalra lövés

A vesszőfogóra függőlegesen vagy vízszintesen kifeszített zsinórra kell célozni. Az a játékos nyer, aki legközelebb lő, vagy átlövi a zsineget.

Mozgó célok

Történelmi versenyeken sokszor előfordulnak mozgó célok. Lengő, kötélen csúszó, vagy szemafor karokon elhelyezett célterületek. Ezek meglövését is igyekezzünk gyakorolni az edzéseken. Első a biztonság! Ha emberi erővel kell a célt mozgatni, indítani, akkor a kezelő személy mindig maradjon holt térben, ahová nem repülhet vessző!