Bemutatkozás

Részletek

Az egyesület alapítói azzal a céllal hozták létre ezt a közösséget, hogy egybegyűjtsék azokat a gyermekeket és felnőtteket, akik nyitottak a hazájukkal kapcsolatos hagyományok, tájak megismerésére. Az egyesület törekszik saját és környezete egészségének javítására, óvására. Ápolja a Magyar Nemzeti Örökséget és az örökség egyik legfényesebb ékkövét, a tradicionális íjászatot.” - részlet az alapító okiratból.

Egyesületünk 2005-ben alakult. Az elmúlt elmúlt évek során, sok gyermekkel és felnőttel foglalkoztunk. Tagjaink száma folyamatosan növekszik. Az alapító okiratból idézett részből látható, hogy elsődleges célunk a közös időtöltés, a közösség építés, és a hagyományőrzés. Bár nem volt célunk a versenyző nevelés, idővel mégis több íjászunk tett arról tanúbizonyságot, hogy az edzéseken elvégzett munka eredményes volt. Az átadott tudás szakmai szempontból is megfelelő, hiszen az amatőr és az igazolt versenyzők számára szervezett versenyeken évről-évre szép eredményeket értünk el.

Egyesületünk a Magyar Íjász Szövetség tagja. Több versenyzőnk is részt vesz a szövetség által szervezett minősítő versenyeken, Diákolimpiákon, illetve a Magyar Bajnokságban. Íjászaink, nemzetközi versenyekre is eljutottak ahol szintén sikerült dobogós helyet elérniük.

Az egyesület nonprofit szervezet, közadakozásból tartja fenn magát. A tradicionális íjak mellett mára vadászreflex, csigás és olimpiai íjjal lövő tagjaink is vannak.

Fő szervezői vagyunk a Bükk-Kupa versenysorozatnak, ahol évről-évre egyre több versenyző méri össze a tudását és ügyességét.

 

Az előző években elért eredményeink közül néhány:

Nemes István
2009. évben felnőtt kategóriában az Év Íjásza, 3D Országos Bajnokság I. hely, Sopron EAA Európa Kupa II. hely. A Magyar Íjász Szövetség minősítése: I. osztály

ifj. Keresztessy László
2009. évben a Magyar Íjász Szövetség által rendezett versenysorozat I. helyezettje, ifi kategóriában az Év Íjásza , Tradicionális Országos Bajnokság III. hely. A Magyar Íjász Szövetség minősítése: I. osztály. Keleti gyepű bajnoka, ezüst minősítésű íjásza (a legmagasabb pontszámmal a felnőttekkel egybemérve).
2010. évben a Magyar Íjász Szövetség által rendezett versenysorozat I. helyezettje, ifi kategóriában az Év Íjásza, Tradicionális Országos Bajnokság I. hely.
2011. évben olimpiai íjjal Országos Diákolimpia II. hely, 3D Országos Bajnokság I. hely, Terepíjász Országos Bajnokság I. hely, Pályaíjász Országos Bajnokság I. hely, Teremíjász Országos Bajnokság III. hely.

Szűcs Bence
2011. évben Terep Országos Bajnokság II. hely, Teremíjász Országos Bajnokság II. hely.

Krajnyák Bence
2011. évben Teremíjász Országos Bajnokság I. hely.

Keresztessy Zsuzsa Orsolya
2011. évben Teremíjász Országos Bajnokság I. hely